Ekolod genomföring (del 1)

Posted by: on mar 14, 2017 | No Comments

Har skaffat mig ett Echopilot FLS 2D framåtseende ekolod. Problemet med detta är att ekolodsgivaren sticker ut från botten (den måste det för att kunna se framåt) Givaren är 35mm i diameter och sticker ut 32mm. Detta kommer att bromsa farten marginellt men jag skall göra ett experiment att försöka bygga en mer strömlinjeformad givar genomföring.

Här är en spillbit av mitt roder från Maxi77an som skall vara en naca profil. Den har en tjocklek på exakt 35mm. Denna skall jag använda när jag bygger grund formen till genomföringen.

Har vaxat ”roder” delen och tvingat fast den på en form plyfa. Har slipat kanterna för att polyestern skall fastna. Nästa steg är att gelcoter ”roder” delen och sedan plasta en form av det hela.

Här är formen färdig, ”roder” delen  släppte jättefint.

aluminiumrörHar även polerat upp ett 35mm aluminium rör som jag sedan har gelcoterat och plastat på. Plastade med vinylester. Vinylester är en mycket starkare plast en polyester. På bilden ser ni de polerade röret och ett som inte är polerat.

Plasta rörLa in hela röret i frysen för att aluminium röret skulle krympa så mycket som möjligt. Ändå satt allt som berget.

plastarörMed en ordentlig talgs lyckades jag dela på rören. Har nu ett glasfiber rör med en inner diameter på 35mm som skall bli själva röret där givaren sitter.

Fortsättning följer.

Leave a Reply